Rekonstrukce kuchyně v bytě

3P Bydlení  →  Blog  → Rekonstrukce kuchyně v bytě

 

Rekonstrukce kuchyně bývá podobně náročná, jako rekonstrukce koupelny. Ne nadarmo se říká, že kuchyně a koupelna dělají bydlení. Jak taková kompletní rekonstrukce probíhá se dozvíte v tomto článku.

 

Rekonstrukce kuchyně krok za krokem:

 

Plánování a návrh 

Prvním krokem ke každé rekonstrukci je pečlivé plánování. Co vše chcete změnit? Nejprve se stanoví cíl a následně se vytvoří finanční plán, ať vás nic nepřekvapí. 3P Bydlení je schopno vám nabídnout spolupráci a konzultaci s naším designérem, díky tomu budete mít kuchyni, která bude přesně odpovídat vašim představám.

 

Demolice a odstranění

Demolice staré kuchyně může být pro někoho emočně náročná, ale důležité je si uvědomit, co díky tomu získáte. Rozhodněte se, pokud něco z původního designu chcete zachovat, nebo jestli chcete kompletní změnu. V případě je dobré odstranit i nepotřebné stěny nebo přepážky.

 

Elektro a instalatérské práce

Přesun nebo výměna elektrických zásuvek a vypínačů, instalace nového potrubí pro vodu a kanalizaci. Příprava kuchyně na nové spotřebiče.

 

Podlahové krytiny a příprava stěn

Příprava podlahy, vybírat můžete ze široké škály materiálů. Vyberte si ten, co je vysoce odolný, jelikož se může stát, že vám něco v kuchyni spadne a nechcete si díky tomu zničit novou podlahu. Dále se připravují stěny na malbu nebo zástěna ze skla, v dekoru pracovní desky nebo z obkladů, aby kuchyně získala osobité kouzlo dle preferencí majitele.

 

Montáž nábytku

Instalace nových kuchyňských skříněk a polic, podle plánu, který návrhář s truhlářem vytvořil. Důležité je zajistit, aby byl nábytek poctivě namontován a vše bylo dostatečně bezpečné.

 

Instalace pracovní desky

Pracovní deska je srdcem každé kuchyně. Je potřeba vybrat takový materiál, aby byl odolný, ale zároveň, aby odpovídal vašim estetickým představám. 3P Bydlení umí dodat pracovní desky v různých dekorech a provedeních, od běžných až po luxusní kamenné, mramorové apod. Díky tomu vytvoříte prostor, který bude jak funkční, tak vizuálně zajímavý. Samozřejmostí je možnost vyříznutí otvorů pro dřez nebo baterie i do kamenných desek.

 

Instalace spotřebičů

Společně najdeme nejvhodnější místo pro vaše spotřebiče. Je důležité místa vybrat tak, aby to pro vaše užívání bylo co nejefektivnější a pohodlné současně. Zároveň se musí myslet na to, aby byly veškeré elektrické a vodovodní přípojky připravené a dle norem.

 

Malování a dekorace 

V tento moment je to spíše zábava, než práce. Důležité je zvolit barvy, které budou ladit s celkovým designem kuchyně a zároveň vytvářet příjemnou atmosféru. Na pomoc si můžete pronajmout designéra, který vašim myšlenkám a nápadům dá smysl. Je to celé postavené na vaši kreativitě a na tom, jaké máte preference.

 

Poslední kontrola a předání

A jsme ve finále, kde se provádí kontroly všech detailů. Ověření, že elektrické zásuvky, vodovodní přípojky a spotřebiče fungují jak mají.

 

 

Výhody spolupráce s námi: 

Díky naší spolehlivosti, pečlivosti a bohatým zkušenostem, vám jsme schopni nabídnout rekonstrukci kuchyně, která splní všechna vaše přání. Nejen, že tým 3P Bydlení tvoří zkušení řemeslníci, ale také designéři a architekti. Díky zkušenostem z praxe s námi nešlápnete vedle.

 

Co by vás mohlo u nás dále zajímat:


Zpět na výpis

Mohlo by vás také zajímat