Kolik stojí rekonstrukce koupelny?

3P Bydlení → Blog → Kolik stojí rekonstrukce koupelny

 

Koupelna je považována za jedno z nejdůležitějších míst domova. Je to místo, kde svůj den začínáte, ale také končíte. Její rekonstrukce může být velmi vzrušující, ale zároveň stresující, jelikož patří mezi ty s největšími nároky na kvalitu provedení. Máme pro vás proto připravenou průpravu na to, pokud se rozhodnete svoji koupelnu zrekonstruovat. Zjistíte průběh celého procesu a také jak je celý projekt finančně náročný.

 

Rozpočet koupelny

Důležitou věcí, je správně nastavený rozpočet. Do rozpočtu se snažte začlenit vše, ať vás nic nepřekvapí. Nezapomeňte na finanční rezervu, pro případ, že by v rámci rekonstrukce přišly nějaké nepředvídané výdaje. 

 

Výběr materiálů pro koupelnu

Výběr správných a kvalitních materiálů vám v budoucnu ušetří mnoho času a peněz, proto je třeba v tomto ohledu opravdu nešetřit. Jelikož následná výměna například dlaždic, je jak časově, tak finančně velmi náročná. Díky naší spolupráci s předními italskými výrobci, máte na výběr z obrovské škály velmi kvalitních materiálů, které dají vaší koupelně dokonalý 3P design ❤️.

 

Jak probíhá rekonstrukce koupelny?

 

Plánování, návrh a 3D vizualizace koupelny

První krok zahrnuje důkladné zaměření, naplánování a určení umístění sanitárního zařízení, sprchového koutu, vany, umyvadla atd. Další krok zahrnuje již zmíněný výběr materiálů, které na rekonstrukci koupelny potřebujete. Samozřejmostí je příprava 3D návrhu budoucí koupelny.

 

Demontáž a odstranění staré koupelny

Odstřižení dodávek vody, vybourání staré koupelny nebo jádra, odstranění původní elektroinstalace. Odstranění stávajících sanitárních zařízení, dlažby, obkladů. 

 

Elektroinstalační a instalatérské práce

Přesun nebo instalace nových elektrických rozvodů. Montáž nových rozvodů vody, odpadů a kanalizace.

 

Instalace nových obkladů, dlažby a sanitárních zařízení

Příprava podkladu a penetrace, důsledná hydroizolace. Položení nových obkladů a dlažby. Montáž nové vany, sprochového koutu, umyvadka, toalety a dalších sanitárních zařízení, které si majitel přeje.

 

Dokončovací práce

  • Nátěr stěn a stropů,
  • instalace světelných prvků a zrcadel,
  • pokládka podlahové krytiny,
  • montáž doplňkových prvků, jako jsou poličky, držáky na ručníky atd.
     

Detaily tvoří celek. I houbička, ručníky, šampony a sprchové gely ... to vše je součástí celku a mají vliv na to, zda koupelna bude čistá a vkusná po celou dobu její existence. Správně vybrané detaily dodávají koupelně zcela jiný nádech.
 

Finanční náročnost rekonstrukce koupelny:

V roce 2024 startují ceny koupelen na 300 tis. Kč včetně DPH. Běžná cena je do výše cca 400 tis. Kč včetně DPH. Vše se odvíjí od velikosti koupelny, výběru sanity, obkladů a dlažby. Luxusní koupelny s větším půdorysem, volně stojící vanou, umyvadlem z obkladů, kamenickými rohy, nadstandardními velkoformáty obkladů, kamenným umyvadem, speciálními mozaikami atd., mohou přijít samozřejmě i na půl milionu korun a více.

 

Závěrem

Celý proces rekonstrukce, může být místy opravdu náročný. Zkušení řemeslníci a především pak precizní obkladač jsou alfou a omegou celé realizace. Je proto velmi důležité si pro spolupráci zvolit firmu, která je schopna vám nabídnout kvalitní a bezstarostné služby. Takovou firmu vybírejte dle jejich referencí, které mají od předešlých zákazníků. S námi můžete být jisti, že vaše rekonstrukce koupelny bude provedena s precizností a péčí o detail, abyste si mohli ve vašem domově dopřávat luxusu každý den, protože na tom nám v 3P Bydlení záleží.

 

Co by vás mohlo u nás dále zajímat:


Zpět na výpis

Mohlo by vás také zajímat