Rekonstrukce bytového jádra v panelovém domě

Rekonstrukce bytového jádra v panelovém domě

Často je nutná v případech, kdy se jedná o starší byt, který již není v dobrém technickém stavu, nebo kdy chce majitel bytu zvýšit jeho hodnotu a komfort. Bytové jádro zahrnuje koupelnu, záchod a kuchyň a právě tyto místnosti jsou nejčastěji předmětem rekonstrukce.

V panelových domech jsou byty často navrženy podobně a tak se rekonstrukce bytového jádra často vyznačuje výměnou stávajících nepraktických řešení za moderní a efektivní prvky. V dnešní době je možné využít moderní materiály a technologie, které přináší mnoho výhod v podobě úspory energie a snížení nákladů na provoz bytu.

Nejčastějším důvodem pro rekonstrukci koupelny v panelovém bytě je její stáří a nedostatečné vzhledové i hygienické podmínky. V takovém případě se doporučuje kompletní výměna stávajícího zařízení za moderní sanitární vybavení, které zahrnuje kvalitní koupelnovou vanu nebo sprchový kout, umyvadlo s úložným prostorem a kvalitní toaletu. Při rekonstrukci je důležité zohlednit kvalitu instalace potrubí, aby byla zajištěna bezproblémová funkce nového zařízení. Dále je nutné zajistit kvalitní izolaci, aby nedocházelo ke vzniku plísní a dalších hygienických problémů.

V rámci rekonstrukce koupelny lze také zvýšit komfort užívání například instalací podlahového vytápění, moderního osvětlení, větracího systému nebo elektrického topení.

Rekonstrukce kuchyně v panelovém bytě

Důležité je zohlednit efektivitu prostoru a funkčnost linky. Moderní kuchyňské linky nabízejí širokou škálu řešení úložného prostoru, takže je možné využít každý centimetr. Moderní tichá sanitární čerpadla zase umožňují umístit kuchyňskou linku v podstatě kamkoli. Nejste tak limitováni umístěním stoupaček. Kromě toho mohou být instalovány nové spotřebiče, jako například myčka, varná deska, (vestavná) trouba nebo digestoř, které zvyšují pohodlí a efektivitu při přípravě jídla. Výměna starých spotřebičů za moderní varianty může také přinést úsporu energie a nákladů na provoz bytu.

Jak taková typická rekonstrukce malé koupelny v panelovém domě probíhá se můžete podívat v naší galeri níže. V případě zájmu jsme připraveni provést kompletní rekonstrukci bytu i bytového jádra dle Vašeho přání v Teplicíh, Ústí, Mostě a okolí.


Zpět na výpis

Mohlo by vás také zajímat