Rekonstrukce bytu – jak na to

Při rekonstrukci bytového jádra se nepočítá jen s novým vzhledem, ale i s jeho funkčností. Rekonstrukce bytu bývá finančně (a někdy i psychicky :) ) náročnou záležitostí, ale zároveň také investicí, která vám poskytne lepší komfort užívání a atraktivnější prostředí. Co je tedy nutné vzít v úvahu při rekonstrukci bytu nebo bytového jádra a jak to udělat?

 

Důvody pro rekonstrukci bytového jádra

Největším důvodem pro rekonstrukci bytového jádra je snaha o modernizaci a zlepšení vzhledu. Obecně je rekonstrukce bytového jádra nutná i v případě, když dochází k poruchám nebo neplnění funkcí. Často je tak nezbytné přidat nebo vyměnit sanitární zařízení, aby bylo docíleno maximálního komfortu.

 

Co je nutné vzít v úvahu při rekonstrukci?

Při rekonstrukci bytového jádra byste měli zvážit výběr použitých materiálů, design a osazení vhodných doplňků. Dodržování předpisů je také důležité, abyste vyhověli normám a směrnicím platných v ČR.

 

Rekonstrukce bytového jádra krok za krokem

Rekonstrukce bytového jádra by měla začít přípravou, která zahrnuje výběr materiálů, designu a vymýšlení řešení. Poté je nutné odstranit staré jádro, zdi a zařízení před instalací nových. Nakonec, když je vše hotovo, je ještě nutné otestovat fukčnost nových komponentů a případně požádat o schválení a revizní zprávy, tlakové zkoušky apod.

 

Náklady na rekonstrukci bytového jádra

Náklady na rekonstrukci bytového jádra budou záviset na výběru materiálů, designu a komponentů. Pokud však bude vše řádně instalováno a udržováno, investice se vám časem vyplatí. Ceny obkladů se pohybují od 300 Kč / m2 až po jednotky tisíc. Stejně tak zařizovací předměty se mohou lišit o poměrně významné částky, a proto nelze paušálně říct, kolik budoucí koupelna bude stát. Orientačním údajem může být, že v případě běžné rekonstrukce koupelny se standardními zařizovacími předmět lze očekávat cenu pohybující se kolem částky 120 tisíc Kč, což zahrnuje vše od A do Z. materiál, zařizovací předměty i veškerou související práci.

 

Co je důležité si uvědomit při rekonstrukci bytového jádra

Rekonstrukce bytového jádra může být komplexní proces, ale stále se to vyplatí. Při rekonstrukci bytu je nutné se řídit jistými předpisy a vybrat si správné materiály, design a funkčnost. Pokud budou všechny tyto kroky správně provedeny, bude se vám v novém bytě spokojeně a prakticky bydlet.

Rekonstrukce může být zábavným a tvořivým procesem, který vám poskytne lepší užívání a ještě atraktivnější prostředí.

Plánujete rekonstrukci a vybíráte zkušeného dodavatele? S tím Vám dokážeme pomoct.


Zpět na výpis

Mohlo by vás také zajímat