Co je Home staging?

Home staging je proces úpravy interiéru nebo exteriéru nemovitosti před prodejem nebo pronájmem. Cílem homestagingu je pomoci nemovitosti vyniknout a zaujmout potenciální kupce nebo nájemníky na první pohled. Někdy stačí jen drobné úpravy a atraktivita i hodnota nemovitosti jako kouzlem vzroste. Díky kvalitním fotografiím pak bude nabídka nepřehlédnutelná.

 

Home staging dává nemovitosti skvělý první dojem

Pokud někdo zvažuje koupi nebo pronájem nemovitosti, přirozeně se nejdříve podívá, jaké nabídky najde na internetu, zadá své preference a porovná výsledky. Některé nabídky si uloží a jiné vyřadí. Toto rozhodnutí přitom může trvat jen několik vteřin. Tak rychle si z fotografie vytvoříme první dojem. Proto musí zájemce hned při prvním pohledu dostat chuť vidět nemovitost naživo a být schopný představit si tam svůj život.

 

Proč je home staging důležitý

Někteří prodejci si myslí, že když ukážou reálnou fotografii zabydlené a užívané domácnosti, bude to mít lepší efekt než obrázek prázdného prostoru. Tyto místnosti ale mohou být zahlceny nepotřebnými předměty denní potřeby, které jejich majitel snadno přehlédne, ale zájemce o koupi si kvůli nim těžko představuje bydlení v „cizím“ domově.

Proto je důležité ukázat možnosti nabízeného prostoru, ale bez těchto velmi osobních detailů. Místo toho by měl prostor působit jako hotelový pokoj, tedy čistý, světlý a příjemný, doplněný drobnými detaily, které vytváří neutrální domácí atmosféru. Těmi mohou být čerstvé květiny, košík ovoce nebo pěkná lampa. Není to zkrátka jen o úklidu, i když i ten je samozřejmě důležitou součástí home stagingu.

 

Jak home staging funguje

Existuje několik způsobů, jak lze home staging provést. Jedním z nich je využití profesionálního homestagingového týmu, který se postará o všechny potřebné úpravy. Ty mohou zahrnovat úpravu barev, nábytku, osvětlení a dalších prvků interiéru. Profesionální home staging tým také může doporučit úpravy exteriéru, tedy zahrady nebo i fasády.

Dalším způsobem je samostatná úprava interiéru nebo exteriéru pomocí vlastních sil. To může být vhodné pro majitele nemovitostí, kteří chtějí ušetřit náklady na home staging. I v tomto případě se ale vyplatí konzultace s profesionály, kteří na míru doporučí několik drobných úprav interiéru, případně exteriéru, které zvládne majitel sám. Pokud cítíte, že design interiéru není vaše nejsilnější stránka a pomoc by se hodila, kdykoli se obraťte na naši realitní kancelář.

 

Proč se home staging vyplatí

Profesionální homestagingový tým má jak praxi, tak skvěle vycvičené oko, takže jednoduchými změnami vykouzlí prostor, který je vzdušnější, barevně příjemný, a dokonce pocitově větší. Jsou to jednoduché ale účinné hry se světly, barvami, drobnými detaily a případně i přesuny nábytku. Pokud je místnost prázdná, nebo nábytek již není nejnovější, homestagingový tým má plný sklad pečlivě vybraného nábytku a dekorací, kterými nemovitost vybaví pro interiérové fotografie i pro prohlídky. Pokud by si zájemci chtěli koupit nemovitost včetně tohoto zapůjčeného vybavení, není problém nábytek a dekorace nacenit a prodat jako kompletní balíček. Homestaging se vyplatí, protože díky všem těmto drobným úpravám se zvýší potenciál nemovitosti a prodá se rychleji a za vyšší cenu.

 

Home staging v praxi

Podívejte se na ukázky práce našeho homestagingového týmu ve fotogalerii.

Zajímá vás víc? Podívejte se na naši detailní nabídku a ceny homestagingu a přečtěte si, proč si vybrat pro předprodejní styling nemovitosti 3P Bydlení s.r.o.


Zpět na výpis

Mohlo by vás také zajímat